Abdurrahman Ocakhanoğlu'ndan "Kesin İnançlılar"

Okuma grubumuzun bu haftaki sunumunu İktisat Bölümünde Araştırma Görevlisi olan Abdurrahman Ocakhanoğlu yapacak. Kendisinden Eric Hofer'ın "Kesin İnançlılar"ını dinleyeceğiz. 9 Kasım Perşembe günü Saat 11.30-12.30 arasında Prof. Dr. Veysel Bozkurt'un odasında olacağız. Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde: Kitle Hareketlerinin Anatomisi. Kitle hareketleri ve devrimlerin sınırları nerede başlar ve nerede biter? Milliyetçi, devrimci ve dini kitle hareketlerinde çeşitli aşırı uçların ortak yönleri nelerdir? Ordu ve kitle hareketleri arasındaki benzerlikler ve ayrılıklar? Yazar ve konuşmacıların kitle hareketlerindeki önemli rolü nedir?

Fotoğraflar



Ali Fuat Yılmaz'dan "Dürtme"

İktisat Okuma Grubumuzun bu haftaki sunumu İngilizce İktisat Bölümünde Araştırma Görevlisi olan Ali Fuat Yılmaz arkadaşımız yapacak. Richard H. Taller ve Cass R. Sunstein'ın birlikte hazırladıkları "Dürtme" isimli kitabı. Sunum için 2 Ekim Perşembe günü Saat 11.30'da Prof. Dr. Veysel Bozkurt'un odasında olacağız. Kitabın tanıtım bülteni ise şu şekilde: Hayatta doğru kararlar alabilmek için bu kitabı okumalısınız. İnsanları, onların daha sağlıklı, daha zengin ve daha özgür olmalarını sağlayarak, hayatlarını geliştirecek kararlara doğru dürtmek üzerine yeni bir bilim dalı olan seçim mimarisini nasıl uygulayabileceğimiz hakkında çığır açan bir tartışma. Her gün, bireysel yatırımlardan, çocuklarımızın okullarına, yediğimiz öğünlerden, savunduğumuz davalara kadar değişen çeşitli konularda kararlar alıyoruz. Ne yazık ki, çoğu zaman beceriksizce seçimler yapıyoruz. Bunun sebebi, yazarların da açıkladığı gibi, insan olarak hepimizin, hata yapmamıza sebep olan çeşitli önyargılara teslim olması. Hatalarımız bizi, daha yoksul, daha az sağlıklı hale getiriyor; çoğu kez, eğitim, kişisel finansman, sağlık hizmetleri, ipotekli konut finansmanı, kredi kartları, aile ve hatta dünyayı kapsayan konularda kötü kararlar alıyoruz. Thaler ve Sunstein, bizi farklı bir dünyaya davet ediyor. İnsanların nasıl düşündüklerini bilerek, kendileri için, aileleri ve toplumları için en iyisini seçmelerini kolaylaştıran seçim ortamları tasarlayabileceğimizi gösteriyorlar. Thaler ve Sunstein hayatın en önemli kesitlerinden verdikleri birbirinden renkli örneklerle bizi daha kazançlı yönlere dürtecek, özenli bir "seçim mimarisi"nin, seçim özgürlüğünü kısıtlamadan, nasıl oluşturulabileceğini ispatlıyor. Dürtme, hem bireylere hem de devletlere, bamteli haline gelmiş birçok konuda -ne sağ kanattan ne de sol kanattan- benzersiz yeni bir bakış açısı öneriyor. Bu, yıllardır çıkan kitaplar arasında en merak uyandırıcı ve kışkırtıcı kitaplardan biri.

Nurbanu Dursun'dan "War, Trade and State Formation"

İÜ İktisat Fakültesi Okuma Grubunun 2. Dönem ikinci sunumunu Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Araştırma Görevlisi Nurbanu Dursun yapacak. Toplantımız 26 Ekim 2017 Perşembe günü 11.30-12.30 saatleri arasında İngilizce İktisat Bölümü Seminer Salonunda (İktisat Fakültesi Merkez Bina İkinci Kat) olacak. Arkadaşımız bizlere Hendrik Spruyt'un "War, Trade and state Formation" isimli makalesini sunacak.

Özcan Garan'dan "Akışkan Modernite"

İÜ İktisat Fakültesi Okuma Grubunun 2. Dönem ilk sunumunu İngilizce İktisat Bölümünden Araştırma Görevlisi Özcan Garan yapacak. İlk toplantımız 19 Ekim 2017 Perşembe günü 11.30-12.30 saatleri arasında İngilizce İktisat Bölümü Seminer Salonunda (İktisat Fakültesi Merkez Bina İkinci Kat) olacak. Kitabımız Zygmunt Baumann'dan "Akışkan Modernite". Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde: Akışkan Modernite’de, yaygın olarak “postmodernite”, daha az oranda da “geç modernite”, “yüksek modernite” veya “ileri modernite” gibi şekillerde isimlendirilen olguyu ele alıyor Bauman. Aydınlanma sonrası yükselen rasyonel, hedefleri ve yolu belli, öngörülebilir, özgüvenli, katı modernitenin karşısına belirsiz, tekinsiz, güvencesiz bugünü anlamak için kendi kuramsal çerçevesini, akışkan moderniteyi koyuyor. Bunu da ancak kendi düzeyindeki birinin altından kalkabileceği biçimde yapıyor: Aynı metnin içinde bir yanda Platon, Marx, Weber, Huxley, Orwell, Bourdieu, Sennett var, bir yanda tüketim toplumu, kapitalizm, cep telefonları, alışveriş merkezleri, göçmenler, mülteciler, sanal dünya...

2. Dönem Okuma Grubu Sunum Listesi

Geçen sene başladığımız İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Okuma Grubu'nun ikinci döneminde tekrar birlikteyiz. Bu dönem de birbirinden güzel 12 kitabın tanıtımını değerli hocalarımızın sunumları sayesinde dinleyebilecek; hepimizin katılacağı tartışma ortamlarıyla da daha renkli bir okuma grubu oluşturabileceğiz. Bu dönem toplantılarımızı Perşembe günleri 11.30-12.30 saatleri arasında İngilizce İktisat Bölümü Seminer Salonunda yapacağız. İlk toplantımız da 19 Ekim 2017 Perşembe günü. Aşağıdaki broşürden haftalık okuma grubu listemizi görebilirsiniz.



Yaz Tatili Aramız

            İktisat Fakültesi bünyesinde oluşturduğumuz Okuma Grubumuz yaklaşık dört aylık çalışmalarını tamamlayarak bugün itibariyle yaz tatiline girdi. Bugünkü toplantı sonunda ekte gördüğğünüz fotoğrafları çektik. Hepimizin emeğine sağlık. Güz döneminde görüşmek dileğiyle.

Fotoğraflar (Prof. Dr. Veysel Bozkurt'un Sunumundan)


Prof. Dr. Veysel Bozkurt'tan “Dördüncü Sanayi Devrimi”

İktisat Fakültesi Okuma Grubumuzda bu hafta  fakültemiz hocalarımızdan Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Klaus Schwab'in “Dördüncü Sanayi Devrimi” isimli kitabının tanıtımını yapacak. Katılımcılarımızı 8 Haziran Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasında bekliyoruz. Kitabın tanıtım bülteni ise şöyle: Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu ve başkanı Klaus Schwab’ın bu yılın Şubat ayında yayınlanan Dördüncü Sanayi Devrimi başlıklı kitabı insanlığın dönüşümünü de içeren yeni teknolojik devrimi nasıl anlamak ve biçimlendirmek meselesini ele alıyor. “Sanayi 4.0” beş yıldır bilinen bir kavram olmasına rağmen 2016 Davos toplantılarının ana gündem maddesi olarak ilan edilince dünya çapında konuşulur oldu. Yapay zekâ, robotik, nesnelerin interneti, özerk taşıtlar, 3D yazıcılar, nanoteknoloji, biyoteknoloji, malzeme bilimi, enerji depolama ve kuantum bilgiişlem gibi yeni teknolojik atılımların çok çeşitli alanlarda şaşırtıcı şekillerde iç içe geçmesi insanlara, şirketlere, ülkelere ve dünyaya ne getirecek? Teknolojinin ekonomik, sosyal, kültürel ve insani bağlamları nasıl yeniden biçimlendireceği ve bununla ilgili kapsayıcı ve küresel bir ortak görüş ihtiyacı üzerine bir kitap. Sadece teknoloji alanındakileri değil, hepimizi yakından ilgilendiriyor.

Doç. Dr. Bekir Kayacan'dan "Theories of Sustainable Development"

İktisat Fakültesi Okuma Grubumuzda bu hafta fakültemiz hocalarımızdan Doç. Dr. Bekir Kayacan, Judith C. Enders ve Moritz Remig'in “Theories of Sustainable Development” isimli kitabının tanıtımını yapacak. Arkadaşlarımızı 31 Mayıs Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasında bekliyoruz.

Gülden Şengün'den "Karar Alma Cesareti"

İktisat Fakültesi Okuma Grubumuzda bu hafta Araştırma Görevlisi arkadaşlarımızdan Gülden Şengün, Ben Bernanke'nin "Karar alma Cesareti-Yüzyılın En Büyük Finans Krizi ve Sonrası" isimli kitabının tanıtımını yapacak. Arkadaşlarımızı 25 Mayıs Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasında bekliyoruz. Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde: Soruların hızı kesilmeye başladığında Senatör Reid'e baktım, iki eliyle yüzünü ovuşturuyordu. Sonunda konuştu: "Sayın Başkan, Sayın Bakan. Bu gece buraya geldiğiniz ve durumu bizlere anlatarak sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ediyorum. Faydalı oldu. Bizim getirdiğimiz yorumları ve tepkilerimizi dinlediniz. Fakat kimse yanılmasın. Burada size söylenenler, kesinlikle Kongre'nin bu girişiminize destek verdiği anlamına gelmez. Ben bu noktayı bütün açıklığıyla netleştirmek istiyorum. Bu sizin kararınız ve sizin sorununuzdur." Her krizde eyleme geçenler ve bunu yapmaktan korkanlar olur. Günümüzde az bilinen 1907 Paniği'nden doğmuş olan ABD Merkez Bankası Federal Reserve (FED) 1930'larda ilk büyük sınavından geçememişti. FED'in ve dünyadaki diğer merkez bankalarının önderleri, yıkıcı deflasyon ve ekonomik çöküntü karşısında pasif kalmışlardı. Bunun sonucunda küresel Büyük Bunalım yaşanmış, ekmek kuyrukları oluşmuş, ABD nüfusunun yüzde 25'i işsiz kalmış ve yurt dışında Faşist diktatörlükler başa geçmişti. Tam 75 yıl sonra, yetişkinlik dönemimin önemli bölümünü hizmete ve incelemeye adadığım Federal Reserve, 2007-2009 krizlerinde ve sonrasında benzer durumlarla karşılaştı. Bu defa eyleme geçtik.

Alper Demir'den "Hızlı ve Yavaş Düşünme"

İktisat Fakültesi Okuma Grubumuzda bu hafta doktora öğrencilerimizden Alper Demir, Daniel Kahneman'ın "Hızlı ve Yavaş Düşünme" isimli kitabının tanıtımını yapacak. Arkadaşlarımızı 11 Mayıs Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasında bekliyoruz. Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde: Rasyonel yargı ve karar alımını sorgulayan ufuk açıcı psikoloji çalışmasıyla 2002 Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen Daniel Kahneman, çağımızın en önemli düşünürleri arasında yer alıyor. Fikirleriyle ekonomi, tıp ve siyaset dahil, pek çok alanı etkilemiş olan yazar, bu kitapta yıllardır sürdürdüğü araştırmaların sonuçlarını bir araya getiriyor. Okuyucuyla canlı bir sohbete giren yazar, sezgimize ne zaman güvenip güvenmeyeceğimizi ve yavaş düşünmenin ne zaman daha iyi olacağını öğretiyor. İş ve özel yaşamımızda seçimlerimizi nasıl yaptığımızı ve başımıza sık sık dert açan zihinsel hatalardan korunmanın farklı tekniklerini nasıl kullanacağımızı gösteriyor. Hızlı ve Yavaş Düşünme, düşünmeyle ilgili düşüncelerinizi sonsuza dek değiştirecek.

Hakan Gülerce'den "Modern Toplumsal Tahayyüller"

Bu hafta okuma grubunda Hakan Gülerce'nin sunumunu dinleyeceğiz. Bizlere Charles Taylor'ın "Modern Toplumsal Tahayyüller" isimli kitabının tanıtımını yapacak. İlgili olan arkadaşlarımızı 4 Mayıs Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasında bekliyor olacağız. Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde: Charles Taylor, modernliğin bugün artık "doğal" görülecek ölçüde hayatlarımıza sirayet etmiş veçhelerinin altını kazıyan, bunu yaparken modern bireyi kuşatan dünyayı anlamlandırma tarzlarını ve bu tarzların tarihini açığa çıkaran kitaplarıyla tanınmıştır. Burada, felsefedeki klasik idealizm-materyalizm tartışmalarının ötesine geçmeye çalışarak önemli bir kavram geliştiriyor: her insan topluluğunun toplumsal hayatı kolektif olarak inşa ederken başvurduğu ve bu "inşa" çabalarına yön ve anlam veren "toplumsal tahayyüller" kavramı. 

Fotoğraflar “İnsan-Toplum-İktisat İbn-i Haldun’dan Yola Çıkılarak Çok Yönlü Bir Tahlil Denemesi”


İhsan Altıntaş'tan “İnsan-Toplum-İktisat İbn-i Haldun’dan Yola Çıkılarak Çok Yönlü Bir Tahlil Denemesi”

Bu haftaki sunumumuzu İktisat Fakültesi doktora öğrencimiz İhsan Altıntaş yapacak. Tanıtımını yapacağı kitap ise İbrahim Erol Kozak tarafından kaleme alınan “İnsan-Toplum-İktisat İbn-i Haldun’dan Yola Çıkılarak Çok Yönlü Bir Tahlil Denemesi” ismini taşıyor. Meraklılarını 27 Nisan Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasına bekliyoruz. Kitabın tanıtım bülteni ise şöyle: "Çağımızın içine düştüğü bunalım ve arayışların kaynağı, kişilerin dünyaya ve kendi hayatlarına bir anlam kazandıracak düşünceler bulamamaları ve geliştirememelerinde yatmaktadır. Kişileri hiçlik, boşluk ve parçalanmışlıktan kurtaracak bütünsel bir hayat felsefesine ihtiyaç duyulmaktadır. Hayat standardını geliştirmek için kıyasıya bir yarış içine giren materyalist sistemler, sağladıkları maddi ilerlemelerini hayatın kalitesini aşındırma pahasına gerçekleştirmektedirler."

Murat Ustaoğlu'ndan "Sahabe Dönemi İktidar Kavgası-2"

Bu haftaki kitap tanıtımımızı İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Ustaoğlu yapacak. İki hafta önce başladığı tanıtımın ikinci kısmıyla karşınızdayız. Ahmet Akbulut'un yazdığı "Sahabe Dönemi İktidar Kavgası" isimli kitabı bizlerle paylaşacak. 20 Nisan Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasında olacağız. Kitabın tanıtım bülteninden ayrıntılarsa şu şekilde: "Müslüman siyasal kültürünün oluşumunda Hz. Peygamber sonrasının özel bir yeri vardır. İlk müslüman neslini, bu dönem siyasi olaylarını ve bu olayların aktörlerini incelemek zorundayız. Bu nesille kurduğumuz sevgi bağı, bizi doğruyu ortaya koymaktan alıkoymamalıdır. İslam tarihinde ilk yanlışlıklar siyasi alanda yapılmış ve daha sonra dinî ve ilmî alanlara sirayet etmiştir. Bu yanlışlıklar sorgulanıp düzeltilecek yerde kutsanmış ve mukaddes bir cehaletle karşı karşıya kalınmıştır. Siyasal zihnin ürettiği sorunları çözemediğimizden, bu sorunlar gittikçe derinleşmiş ve kökleşmişir. Müslüman zihni geleceği, geçmişinde aramaktadır; Üstelik bunu ideal nesiller söylemi ile süslemektedir. Bu kitap, Hz. Peygamber sonrası siyasi sorunları mercek altına almaktadır."

Selcan Peksan'dan "Çalışma Düşüncesi"

Bu haftaki sunumumuz İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde Araştırma Görevlisi olan arkadaşımız Selcan Peksan gerçekleştirecek. Kendisinden John W. Budd'un "Çalışma Düşüncesi" isimli kitabını dinleyeceğiz. Sunumu dinlemek için 13 Nisan Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasındayız. Kitabın tanıtım bülteninde şu cümlelere yer veriliyor: "Aydınlıkta saklanmak" tabiri, her an karşı karşıya bulunduğumuz, sürekli gözümüzün önünde tekrarlanan, aşina olduğumuz şeylerin, durumların dikkatimizi çekmeyeceğini ve dolayısıyla bizlere "görünmez" olacağını ima eder.

Murat Ustaoğlu'ndan "Sahabe Dönemi İktidar Kavgası"

Bu haftaki kitap tanıtımımızı İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Ustaoğlu yapacak. Ahmet Akbulut'un yazdığı "Sahabe Dönemi İktidar Kavgası" isimli kitabı bizlerle paylaşacak. 6 Nisan Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasında olacağız. Kitabın tanıtım bülteninden ayrıntılarsa şu şekilde: "Müslüman siyasal kültürünün oluşumunda Hz. Peygamber sonrasının özel bir yeri vardır. İlk müslüman neslini, bu dönem siyasi olaylarını ve bu olayların aktörlerini incelemek zorundayız. Bu nesille kurduğumuz sevgi bağı, bizi doğruyu ortaya koymaktan alıkoymamalıdır. İslam tarihinde ilk yanlışlıklar siyasi alanda yapılmış ve daha sonra dinî ve ilmî alanlara sirayet etmiştir. Bu yanlışlıklar sorgulanıp düzeltilecek yerde kutsanmış ve mukaddes bir cehaletle karşı karşıya kalınmıştır. Siyasal zihnin ürettiği sorunları çözemediğimizden, bu sorunlar gittikçe derinleşmiş ve kökleşmişir. Müslüman zihni geleceği, geçmişinde aramaktadır; Üstelik bunu ideal nesiller söylemi ile süslemektedir. Bu kitap, Hz. Peygamber sonrası siyasi sorunları mercek altına almaktadır."

İrem Güneş'ten Schumpeter Üzerine Makaleler

Bu haftaki kitap tanıtımımızı İktisat Bölümünde Doktora öğrencimiz olan İrem arkadaşımız yapacak. Joseph A. Schumpeter'in girişimcilikle ilgili iki makalesini özetleyeceği toplantımız 30 Mart Perşembe günü Saat 11'de başlayacak.

Fotoğraflar (Şok Doktrini)

 

Arzu Şahin'den "Şok Doktrini"

Bu haftaki kitap tanıtımımız Arzu Şahin'den. Naomi Klein'ın "Şok Doktrini". 22 Mart Çarşamba günü Saat 12'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasındayız. Kitabımızın tanıtım bülteni ise şöyle: "No Logo" adlı kitabıyla bütün dünyada adından söz ettiren Naomi Klein'a göre, küresel çaptaki serbest piyasanın zafere demokratik araçlarla ulaştığı düşüncesi bir safsatadan ibarettir. Üstelik, 'şok terapisi' doktrinine uygun şokların uygulanmasının hemen ardından, toplumların hızla büyük çokuluslu şirketlerin çıkarları doğrultusunda sil baştan düzenlenmesini gerektiren felaket kapitalizmi macerası aslında hiç de 11 Eylül 2001'le başlamamıştır. Klein bu politikanın izlerini çok gerilere, elli yıl önce Chicago Üniversitesi'nin iktisat bölümünün Milton Friedman'ın yönetiminde olduğu zamana kadar sürer.

Fotoğraflar (Karakter Aşınması)


Emir Kayacan'dan "Karakter Aşınması"

Bu haftaki kitap tanıtımımızı Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olan arkadaşımız Dr. Emir Kayacan yapacak. Richard Sennett'in “Karakter Aşınması”isimli kitabının tanıtımını 16 Mart Perşembe günü Saat 11'de dinleyeceğiz. Kitabın tanıtım bülteni ise şu şekilde: Yeni ekonomik düzenin büyülü sözcüğü “değişim”in doğası nedir, insanlara nasıl yansıyor? Her zaman kısa vadeye endeksli bir ekonomide kişi nasıl kalıcı değer ve hedeflere sahip olabilir? Her an parçalanan veya sürekli yeniden yapılanan kurumlarda, kişi kendi kimliğini ve yaşam öyküsünü nasıl oluşturabilir? Küreselleşme olgusunu makro düzeyde inceleyen birçok kitap yayımlandığı halde, bu sürecin mikro düzeyi, insan karakteri üzerindeki etkileri pek az incelendi.

Fotoğraflar (Modernizm ve Ulusun İnşası)


Sibel Bozdoğan'dan "Modernizm ve Ulusun İnşası"

Bu hafta kitap tanıtımlarımıza Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Araştırma Görevlisi olan arkadaşımız Nurbanu Dursun ile devam ediyoruz. Sibel Bozdoğan'ın Modernizm ve Ulusun İnşası kitabını bizlere tanıtacak. Kitabımızın tanıtım bölümünden ayrıntılar şu şekilde: Mimarlık tarihçisi Sibel Bozdoğan, 1908'deki Meşrutiyetin ilanından Kemalist tek parti iktidarının 1950'de sona erişine kadar modern Türk mimarisinin kültürel tarihini ve Avrupa modernizmiyle bağlantılarını anlatıyor.

Acemoğulu ve Robinson'dan "Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri"

Bu haftaki sunumumuz İktisat Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olan Taha Eğri'den. Daron Acemoğlu ve James A. Robinson'un birlikte hazırladıkları “Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri” isimli kitaplarının tanıtımını dinleyeceğiz kendisinden. Tüm okuma grubu üyelerimizi 2 Mart Perşembe günü Saat 11'de Prof. Dr. Ahmet İncekara'nın odasına bekliyoruz. Kiabın tanıtım bülteni şu şekilde: Bu kitap, demokrasinin oluşumu ile konsolidasyonuna yönelik bir çerçeve geliştiriyor.

Barry Buzan'dan "İnsanlar, Devletler, Korku"

Okuma grubumuzun ilk sunumunu İktisat Bölümü araştırma görevlisi arkadaşımız Canan Eğri arkadaşımız yapacak. 23 Şubat 2017 Perşembe günü saat 11'de Fındıkoğlu Salonunda başlayacak sunumu Barry Buzan'ın “İnsanlar, Devletler, Korku” isimli kitabının tanıtımını içeriyor.
Kitabın tanıtım bülteninde şu ifadelere yer verilmiş: "İlk baskısıyla oldukça bilinirlik kazanan kitabın ikinci baskısı; politik, ekonomik, askeri, toplumsal ve çevresel çerçevede rekabetçi ilişkilerin kaçınılmaz olduğu bir alanda, devletler ve toplumların var olan tehditlere rağmen özgürlüklerini nasıl elde edip koruyabileceklerine ilişkin bir soruya yönelmektedir.

Okuma Grubu Sunum Programı:


Okuma Grubu Sunum Programı:

1. Sunum (23 Şubat 2017): Canan Eğri
Barry Buzan, “İnsanlar, Devletler, Korku”, Uluslararası İlişkiler Kütüphanesi, 309 Sayfa, 2015.

2. Sunum (2 Mart 2017): Taha Eğri
Daron Acemoğlu ve James A. Robinson, “Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri”, Bağlam Yayınları, 448 Sayfa, 2016.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Okuma Grubu'na dair

Akademisyenlerin son dönemde çıkan yayınlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yayınlar hakkında tartışma platformu oluşturmak ve böylece akademik işbirliklerinin önünü açmak amacıyla İÜ İktisat Fakültesi bünyesinde bir Okuma Grubu oluşturulmuştur.